Arensbach Entreprise A/S - Renovering og ombygning af villaer og parcelhuse

Ombygning af parcelhuse og villaer i Aarhus og omegn

Er din bolig allerede forsynet med de kvadratmeter, der skal bruges, men mangler der et børneværelse eller køkkenalrum til familien? Så er det en god idé at overveje, om din bolig er indrettet, så den passer til jeres behov. En ombygning af dit hus kan optimere din indretning og mindske spild af dyre kvadratmeter. Og bare rolig - der er masser af hjælp at hente.

Hvad kan jeg bygge om?

En ombygning af dit hus kan gøre en kæmpe forskel for dig og din families hverdag, alt afhængig af, hvad I har behov for at bygge om. Men hvad kan man egentlig lave om i en ombygning?

Gennem en ombygning kan du indrette flere funktioner i et rum. Lad os tage stuen som eksempel. Den kan gøres større og lysere ved at sammenlægge den med et tilstødende rum. Derved bliver rummet meget større, og du kan nu også bruge stuen til et hjemmekontor, et større spisebord eller måske mere plads til leg og samvær med børnene.

Hvis din bolig har meget gangareal, er det helt normalt at opleve pladsmangel. I sådan et tilfælde kan der ofte være grund til at tænke indretningen helt forfra og få udnyttet kvadratmeterne mere fornuftigt. Det kan du for eksempel gøre ved at skabe færre, men større værelser. Det er ofte mere attraktivt at have større værelser med bedre plads frem for flere værelser, hvor det er svært at få møblerne til at passe ind.

Måske drømmer du om en ombygning af jeres typehus, funkisvilla, patriciervilla, muremestervilla, bungalow eller lejlighed. Og måske har du overvejet en ombygning af et tørloft, udnyttelse af jeres førstesal, ombygning af køkkenet eller badeværelset. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i dine drømme og ønsker, inden du kaster dig ud i ombygningen.

 

ombygning

Regler for ombygning

Din boligs placering og dit projekts omfang er helt afgørende for, hvilke regler, der gælder for din ombygning. Du skal huske at være opmærksom på lokalplaner, som kan have specifikke krav til lige nøjagtig din bolig og området omkring. 

Oftest kan du finde svar i bygningsreglementet, og ellers kan din håndværksmester hurtigt hjælpe dig med at danne det overblik, du ønsker - tag derfor endelig kontakt til os. Du kan også få hjælp til at søge den korrekte byggetilladelse, hvis sådan én er nødvendig for netop dit projekt.

Hvad koster en ombygning?

Prisen for din ombygning afhænger naturligvis af, hvad du skal have bygget om. Hvis du overvejer at flytte dit køkken eller badeværelse, kan du godt regne med, at det løber op – så vil det nemlig være nødvendigt at flytte på boligens vandinstallationer. 

Et godt økonomisk råd er derfor så vidt muligt at planlægge en indretning, hvor du lader dit køkken og badeværelse blive, hvor det er. Af samme årsag er det også lettere at gennemføre en ombygning af stue- og værelsesarealer, og ofte kan man få et lige så godt resultat ved at gentænke de omkringliggende rum.

Kan jeg selv stå for ombygningen?

Det er naturligvis muligt selv at kaste sig over sit byggeprojekt, og der kan være penge at spare, hvis man ved, hvad man laver og har de rigtige kompetencer. Selvom det kan virke som den oplagte løsning, er det dog klogt at være realistisk i sin vurdering af projektets omfang. 

Kan et længerevarende byggeprojekt kombineres med en travl hverdag? Hvad er konsekvenserne for arbejde, børn og fritid? Hvilke omkostninger kan man forvente, når man bygger selv? 

Selvom håndværkertimer virker dyre, er de ofte godt givet ud i forhold til den arbejdskraft, man modtager. Derudover indebærer de som oftest en kvalitetsgaranti, man ikke selv kan levere. Det er trods alt billigere at foretage sin ombygning én gang med hjælp fra en professionel håndværker, end det er at ombygge flere gange selv, hvis resultatet ikke blev som ønsket.

 

Ombygning

Byg om eller byg til?

Den vigtigste overvejelse, du skal gøre dig er, om det er muligt at skabe dine drømme med de kvadratmeter, du allerede har. Hvis din bolig ikke har de kvadratmeter, du har brug for, kan det være en god løsning at opføre en tilbygning. I sådan et tilfælde skal du overveje, hvor mange kvadratmeter, du har brug for, hvad deres funktion skal være, og sidst men absolut ikke mindst: Hvilket budget kan du afsætte til projektet? 

Den rette tilbygning kan ændre hele husets arkitektoniske udtryk, stil og personlighed. Det vil sige, at jo grundigere overvejelser, du har gjort dig, desto bedre bliver resultatet. Det kan være en god idé at kontakte en arkitekt og få vedkommende til at hjælpe dig med tegninger og beskrivelse af dit projekt. Kender du ikke selv en god arkitekt, kan vi sætte dig i kontakt med en af vores samarbejdspartnere.

Kan jeg bo i huset under ombygningen?

Det kan være svært at vurdere, om det er muligt at bo i huset samtidigt med, at der bygges om. En stor faktor i den vurdering er naturligvis, hvor omfattende ombygningen er, samt hvor længe, den tager om at blive udført.

Hvis ombygningen omfatter køkkenet eller badeværelset, er det værd at overveje et alternativt sted at bo, eftersom de to rum har stor betydning for, om hverdagen kan fungere. Tænk over, om I kan få jeres i forvejen travle hverdag med arbejde og børn til at fungere uden adgang til køkken eller badeværelse. 

Drejer byggeriet sig om ombygning af værelser, bliver konsekvenserne for hverdagen straks mere overskuelige - men udebliver ikke. Du skal stadig overveje, om I kan leve med, at dagligdagen præges af byggerod og larm. Det kræver nemlig både tid og plads at få realiseret sine ombygningsdrømme. 

Hvis du vurderer, at I ikke kan bo i jeres hus under ombygningen, kan alternativer for eksempel være at leje en beboelsesvogn i haven, et hotelværelse eller låne et sommerhus. Husk at indregne de udgifter i jeres byggebudget. 

Bare rolig - det er lettere, end du tror

Hvis du ikke er blevet mere fortrøstningsfuld, er det meget forståeligt. Som vi nævnte indledningsvist, kan det virke enormt uoverskueligt at gå i gang med en ombygning. Men vi lever af at bygge om, renovere og bygge til, så vi ved, at det sagtens kan lade sig gøre. Vi har fuld forståelse for de gener, et byggeprojekt kan medføre, og vi vil med glæde give dig både sparring, rådgivning og et uforpligtende tilbud på dine byggedrømme.